HAWAIIAN PISTOLEROS – SOMETHING STRANGE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: MaAula Records

‘Hawaiian Pistoleros’ is een ‘Western Swing’- en folkrockgroep die samengesteld is uit muzikanten die afkomstig zijn van de Franse steden Rennes en Nantes. Het initiatief voor de oprichting van deze formatie kwam van multi-instrumentalist Vassili Caillosse die in 2011 vier andere bandleden rond zich verzamelde voor de geboorte van de ‘Hawaiian Pistoleros’. Die vier muzikanten waren zanger Vincent Dupas die er in 2015 bijkwam en voor een belangrijke transformatie van de groep zorgde, samen met bassist Eric Le Guichard, elektrisch gitarist en ukelelespeler Bertrand Thépaut en drummer Matthieu Lésiard.

Ze debuteerden met twee EP-tjes “Hawaiian Pistoleros” uit 2012 en “When Evening Is Nigh” uit 2016 en in 2019 verscheen hun eerste volwaardige album “Me And My Shadow”, de voorganger van hun nieuwste plaat “Something Strange”. Bij sommige nummers op dit album waant de luisteraar zich even op de stranden van Hawaii of Honolulu zoals in de nummers “Honaunau Napoopoo” of het op de eerste video te beluisteren heerlijke liedje “Pukalani (Window To Heaven)” dat samen met ‘Passion Coco & The Pukalani Choir’ wordt gepresenteerd.

Maar deze band varieert op het vlak van gespeelde muziekgenres behoorlijk en dat kunt u zelf vaststellen in het op de tweede lyrics-video te horen rockabilly-liedje “Crazy Shaky Dizzy World” of in de zonnige catchy deuntjes “Out Of Tune”, “Ghost Town” en “Beep Beep Boogie”. De enige coversong die de ‘Hawaiian Pistoleros’ op dit nieuwe album hebben opgenomen is de klassieker “Mystery Train”, een nummer van de Amerikaanse bluesmuzikant Junior Parker uit 1953 en sindsdien ontelbare keren door andere artiesten gecoverd.

(valsam)